Полша планира изграждането на стена по границата си с руската Калининградска област,

...
Полша планира изграждането на стена по границата си с руската Калининградска област,
Коментари Харесай

Полша ще строи стена по границата си с Русия

Полша възнамерява построяването на стена по границата си с съветската Калининградска област, заяви полският заместник-министър на защитата Войцех Скуркевич пред радио ZET.

" Ние (все още - б.р.) не строим стена на полско-руската граница, преди малко обявихме това, то е записано в проектите ни за защита на границите. Не бих свързвал това с Министерството на защитата — за укрепването на нашата сигурност на границата с Калининградска област. Това са дейности, които влизат в проектите на граничната работа. " — разяснява Скуркевич.

" Искаме нашите граници да са по-укрепени, по доста актуален метод ", добави той.

Дължината на границата на Полша с Русия е 203.3 километра.

Шефът на пресслужбата на държавното управление на съветската Калининградска област Дмитрий Лисков съобщи пред организация " Новости ", че на полско-руската граница вече има ограда от съветската страна, само че става дума за ограда, а не за стена.

През лятото на 2021 година Полша стартира да строи ограда по границата си с Беларус заради напора от незаконни мигранти. Дължината й ще доближи 186 километра, височината й е над 5 метра. Планира се строителството й да бъде приключено през лятото на 2022 г.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР